Follow

Ik heb mijn antenne vastgezet met truidraden. D.w.z. ik heb een oude gebreide trui uitgehaald, en dat breigaren (wol dus rekt niet) heb ik getwijnd tot truidraden. Perfect!

@PA0ETE ik heb er een geit voor kaalgeschoren,

@PA0ETE Wol krimpt wel als het warm water regent. 😀
Omdat ik al zo lang inactief was heb ik 9 jaar geleden mijn vrijstaande 15 meter hoge mast af laten breken. Nu behoorlijk spijt van ondanks het feit dat ik niet op HF aktief ben.

@ph1lip @PA0ETE mast en afbreken in één zin? Aaah trauma 😥

@PH1M @ph1lip @pa1ejo @PE1OWG *gniffel* PH1M schreef mast en afbreken in één zin? Aaah trauma 😥

@PH1M @PA0ETE trauma is een te groot woord. Materiaal is vervangbaar. De fundering van 9m3 gewapend beton ligt er nog.
Ik heb naast de IC-9700 nog een stokoude IC-706 maar nog geen enkele "echte" antenne in gebruik.
Denk aan een magnetic loop voor HF in de tuin i.c.m. een IC-7300 en hergebruik van mijn Diamond X-5000 op een klein mastje op de dakkapel (staat nu op 1 hoog op het balkon) maar ja straatniveau is wel 5m onder NAP

@ph1lip @PH1M Een loop is geweldig voor ontvangst, maar voor zenden zijn de verliezen vrij groot. Het leuke van een loop is dat het voor de hoeveelheid storing die je ontvangt niet veel uitmaakt of hij binnen staat of buiten (het maakt geen verschil of je op 1 cm afstand of op een hele golflengte afstand van een stoorbron zit)

@ph1lip @PH1M P.s. dit is wel 'iets' meer dan een glasvezelmast natuurlijk :-😀 :mycat:

@PA0ETE @PH1M Ja John daar kwam een bouwvergunning aan te pas en toen hij er stond vonden de buren hem "niet mooi".
Gevolg: de gemeente wilde de vergunning intrekken en de antennes aan de schoorsteen laten bevestigen (niet lachen!),
Resultaat: In 1977 een tot en met de Hoge Raad lopende procedure met beroep op het verdrag van Rome en de reeds zonder protest verstrekte vergunning.
Een lijvig dossier maar de gemeente werd in het ongelijk gesteld en de mast heeft hier 35 jaar gestaan.

@ph1lip Je zult ze misschien wel kennen, voor rond de 200 euro heb je masten van 18 meter van bijv. Spiderbeam van glasfiber. Je zet hem op als een telescoopantenne op een radio. Boven 12 meter alleen geschikt voor bevestiging van draadantennes, tot 12 meter ook geschikt voor niet al te ambitieuze yagi's. Ik heb dezelfde een paar jaar lang in mijn webshop verkocht voor 149 euro, maar ik kan ze helaas niet meer inkopen. Ik heb er voor mezelf twee :-)

@ph1lip Hier een filmpje, er staat 14 meter maar achteraf zag ik dat hij hier maar 11 meter uitgeschoven was. Tot ongeveer 14 meter kun je ze zonder tuidraden gebruiken.
youtube.com/watch?v=Z60LK9nojG

@ph1lip @PH1M @pa1ejo N.b. over de wol, het ging me meer om de woordgrap dan over de praktische bruikbaarheid :-) Ik gebruik sowieso vaak dat soort woorden, bijvoorbeeld blijlage.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes