Follow

Ik heb mijn antenne vastgezet met truidraden. D.w.z. ik heb een oude gebreide trui uitgehaald, en dat breigaren (wol dus rekt niet) heb ik getwijnd tot truidraden. Perfect!

@PA0ETE ik heb er een geit voor kaalgeschoren,

@PA0ETE Wol krimpt wel als het warm water regent. 😀
Omdat ik al zo lang inactief was heb ik 9 jaar geleden mijn vrijstaande 15 meter hoge mast af laten breken. Nu behoorlijk spijt van ondanks het feit dat ik niet op HF aktief ben.

@ph1lip Je zult ze misschien wel kennen, voor rond de 200 euro heb je masten van 18 meter van bijv. Spiderbeam van glasfiber. Je zet hem op als een telescoopantenne op een radio. Boven 12 meter alleen geschikt voor bevestiging van draadantennes, tot 12 meter ook geschikt voor niet al te ambitieuze yagi's. Ik heb dezelfde een paar jaar lang in mijn webshop verkocht voor 149 euro, maar ik kan ze helaas niet meer inkopen. Ik heb er voor mezelf twee :-)

@ph1lip Hier een filmpje, er staat 14 meter maar achteraf zag ik dat hij hier maar 11 meter uitgeschoven was. Tot ongeveer 14 meter kun je ze zonder tuidraden gebruiken.
youtube.com/watch?v=Z60LK9nojG

@ph1lip @PH1M @pa1ejo N.b. over de wol, het ging me meer om de woordgrap dan over de praktische bruikbaarheid :-) Ik gebruik sowieso vaak dat soort woorden, bijvoorbeeld blijlage.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes