Follow

Nieuwe ervaringen, dit keer met het panoramascherm groter in het scherm, en iets meer activiteit. Nog steeds zonder QRM eliminator dus met S8 aan achtergrondruis.
youtube.com/watch?v=6gonDQxYpB

@PA0ETE kun je een test proberen zoals ik in de afgelopen twee video(s) liet zien? Hoeveel zie je bv op 80m in de ochtend?

@pa1ejo Ik hoop hem binnenkort voor elkaar te hebben voor portabel werk. Thuis is 80 meter problematisch. Hoewel ik daar nog maar kort met de QRM eliminator gewerkt heb. Op 80 zijn de signalen echter sterk. Dus van gevoeligheid hoef je het niet te hebben. De makers van Xiegu begrjipen hoe het zit: default staat de eerste hoogfrequentversterker van de ontvanger UIT. Bij alle andere apparaten die ik tot nu toe heb gezien staat die standaard aan. Voor een HF-apparaat moet dat niet.

@pa1ejo Qua ontvanger is hij beslist niet slecht, en zeker gezien de prijs. Als ik iets te zeuren moet hebben is het misschien dat de AGC soms wat onrustig werkt. Maar dat is echt spijkers op laag water zoeken. Volgens PA3FKM is het microfoonsnoer licht HF-gevoelig. Daar heb ik nog geen ervaringen mee, maar ziets is is makkelijk te verhelpen. Bedenk wel, dit apparaat kost 204 euro. In 1978 kocht ik een FT-7 met ongeveer vergelijkbare mogelijkheden...

@pa1ejo ... Die FT-7 met 10W en 5 banden maar geen AM, CW-filter, keyer, en geen digitale uitlezing kostte me in 1978 1440 gulden. Dat is omgerekend naar euro's nu een bedrag vantussen 3000 en 3500 euro.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes