Follow

Nieuwe video van mij / New Video made by me

Het relatiegeschenk / Promotional Gift ()

youtube.com/watch?v=VMIk9CHO0y

@PA0ETE Hoi John!

Nee, ik ga het niet over microscopisch kleine vintagetelefoontjes hebben maar wel over de 70 mHz; verkoop jij daar nog portofoons voor?

@Pa2qxt Ja die verkoop ik. Wat ik het meest verkoop en op voorraad heb is een KG-UV6D. Dat is een tweebander voor 4 meter en 2 meter van Wouxun. Prijs is 134,95, daar komt 10 euro bij voor verzenden/handling. Als ik op een werkdag vóór 13.00 de betaling binnen heb, dan heb je hem in nagenoeg alle gevallen de dag erop. Zie: 70mhzshop.nl/WOUXUN_KG-UV6D_4M

@Pa2qxt Dat werk bij mij via een mailtje hoor :-) Ook als je via de site bestelt. WIl je de eenbander of de tweebander? (mailadres is x@xdv.me )

@PA0ETE Die éénbander is geloof ik de KG699, klopt dat?
Over de éénbander heb ik geen technische gegevens kunnen vinden maar als die nou kwalitatief beter is dan dan de tweebander kies ik die, zo niet, dan ga ik voor laatstgenoemde

@Pa2qxt Ik zie pas nu dat je vanmiddag al gemaild hebt.

Ik vind de tweebander beter. Met name de meegeleverde antenne is ook een stuk beter, en porto-antennes voor 70 MHz zijn lastig te krijgen :-)

@PA0ETE Dan houd ik het bij de tweebander, ik neem tenminste aan dat het géén SDR-modelletje is (dat vergelijkbaar is met een Baofeng) want ik heb ooit zo'n Baofeng gehad (gewoon voor 70cm/2m) maar dat was een onding; als ik ermee naar de Euromast ging sloeg hij helemaal dicht door overload!

@Pa2qxt Hij kan goed tegen sterke signalen. In elk geval voor een portofoon. Ik heb het schema niet gezien, maar Wouxun is meestal nog oude techniek. Ik weet voor 99% zeker dat deze geheel oude techniek is.

@PA0ETE Mooi zo!
Ik heb hier de KG-UVD1P en die doet het bij grote signalen goed, op de Euromast werkt hij uitstekend, enkel krijg ik kruismodulatie wanneer ook de vlak naast de Euromast gelegen PI3RTD-paal in gebruik is

@Pa2qxt Ik heb een SDR-porto die ook heel goed is. Het is de porto die het best tegen het signaal van PI3XDV kan (37W op een antenne die 5 m hoger staat dan waar ik nu zit). Dat is een Yaesu FT-257, het zegt dus niet alles. Er zijn echter wel grote verschillen. Sommige heel dure porto's zijn best slecht in dit opzicht.

@PA0ETE Tsja, ik schat zo in dat Baofeng : Yaesu/Kenwood is gelijk aan
Trabant : Rolls Royce/Daimler

@Pa2qxt Het verschil is minder groot. Er zijn meerdere uitstekende Baofengs. Ik heb er 2,5 maand gelden nog eentje gekocht die is uitstekend. Er komt niet minder dan 10W zendvermogen uit, en het apparaat was inclusief een hoop accessoires én een 4800 mAh Accu slechts 22,34 euro, inclusief verzenden en ik hoefde geen BTW af te rekenen. De grote accu is waarvoor ik hem gekocht heb. 10W output is gevaarlijk. Deze porto: youtube.com/watch?v=QFYKXyRgs6

@PA0ETE Volgens mij is de UV9R exact dat ding dat ik weer de deur uitgedaan heb; wanneer je hem met het bijgeleverde antennetje gebruikt doet hij niet onder voor de KG-UVD1P maar oh wee als je ermee op de Euromast gaat staan en je er een grotere kleefvoet op aansluit, dan wordt het doodstil.

Sorry maar ik vond het een waardeloos apparaat

@Pa2qxt Misschien heb ik een iets andere, want dit exemplaar kan uitermate goed tegen PI3XDV. Vergelijkbaar met mijn Icom-porto's (IC-92 en ID-31).

@PA0ETE Hmmm....qua uiterlijk lijkt hij erop als twee druppels water maar dat zegt niet alles; voor ons lijken ook alle Chinezen op elkaar omdat ze allen spleetoogjes hebben en lijken wij voor de meeste Chinezen op elkaar omdat wij zogeheten longnoses zijn 😉😂
Vanbinnen zal hij wel anders zijn schat ik zo in. Hij had overigens wel dezelfde gigantisch krachtige 4800 mAh accu en dezelfde 10W zendvermogen.

@Pa2qxt Dit is een filmpje van PI3XDV, ik sta bij het testen 3 meter bij de zenders vandaan of 1 etage hoger, maar de antenne zit 7 meter of zo hoger dan deze plek. De repeater is experimenteel, er wordt geregeld aan geknutseld. Bijzonder is dat er bijna geen audiolijntjes in zitten. Zowel besturing als geluid wordt overgedragen via Ethernetkabel of WiFi.

youtube.com/watch?v=M6ogMeG1-W

@PA0ETE Hoe zorg je nu eigenlijk dat het zendsetje gaat zenden zodra er een signaal in de lucht zit dat de squelch van het ontvangstsetje opendrukt?

@Pa2qxt Antwoord is iets uitgebreider, via mail :-)

@PA0ETE Die heb ik beantwoord; binnen het maximale bestek van 500 tekens zou je op wokka.be steno moeten gebruiken

@PA0ETE De KG-UV6D werkt uitstekend; gisteravond mijn eerste verbinding op 70.450 gemaakt🤘💪📡⚡

@Pa2qxt Hé hartstikke leuk. Volgens mij heb ik mijn eigen UV6D al 7 of 8 jaar.

@PA0ETE hoor jij nog weleens activiteit op de 70Mc? Ik vind het vooralsnog bedroevend

Show newer
Show newer
Show newer
Show newer
Show newer

@Pa2qxt Ik heb zelf de video ook even gekeken. Ik weet niet of je dat weet, een paar dagen voor dit filmpje ben ik aan mijn linkeroog geopereeerd, twee weken eerder rechts. Daarvóór was ik zo goed als blind een half jaar lang. Zodanig dat ik vanaf januari regelmatig niet ver van mijn huis verdwaald ben. Ik zie nu na de operaties gelukkig weer beter dan 15 jaar geleden. Dat was dus een groot succes. Dit is vanaf ongeveer een jaar geleden heel snel gebeurd. Maar goed, gelukkig nu weer ok alles.

@PA0ETE Nee, dat was mij niet bekend.
Gelukkig maar dat de oogoperatie effectief is geweest!

@Pa2qxt Waarschijnlijk kan ik ook nog steeds een eenbander leveren voor 70 MHz. In het verleden kostte die ongeveer 70 à 80 euro. Daar zit wel een levertijd op van waarschijnljk 5 dagen. 2m in het apparaat is echter wel handig.

Sign in to participate in the conversation
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes