@PH1M Het raadsel volgt dezelfde logica als het zinnetje: "''´s Winters is het vaak kouder dan buiten" :-)

Antwoord: Des te scherper, des te snijder...

Vraag: Wat is het verschil tussen een aardappelschilmesje?

Let op, ik heb nog een raadsel. Ik geef eerst de vraag, maar dan ook heel snel het antwoord.

@Wilboard Het leidt wel altijd tot dilemma's. Bijvoorbeeld bij de chat die ik op 2m wil zetten, daar moet ik met aanmeldingen werken, om te voorkomen dat gewone internetgebruikers zonder amateurcall ook in de ether verschijnen. Maar vanaf de 2-meterkant komt er niet zo'n beperking, alles wat daar binnenkomt gaat naar de IRC-server.

@Wilboard Op zich ben ik er niet tegen dat mensen geblokkeerd kunnen worden. Dat kan wel nodig zijn, maar eigenlijk moet je daar dan heldere procedures voor opstellen. En goed duideljk maken wat mag wel en wat mag niet. En in elk geval geen mensen blokkeren vanwege dingen die ze helemaal niet op het netwerk doen :-) Maar op zich vind ik het wel vrij principieel dat je iets open zet zodat een amateur altijd mee kan doen.

@Wilboard Mijn station is talkradio, meest engels. Muziek is alleen muziek zonder muziekrechten, zogenaamde podsafe muziek. Op de radio draai ik wel muziek (omdat het station voor de rechten zorgdraagt), maar het nadeel is dan dat als ik een uitzending op youtube zet dat die firma dan weer gaat steigeren, want de betaling voor de rechten in de ether geldt niet voor yt :-)

@Wilboard Nee, ik doe momenteel niets met hamnet. Ik heb er wel spullen voor, maar ik zie ook eigenlijk meer in meshnetworks dan in de filosofie achter hamnet. (Ik ben meerdere keren van netwerken voor digitale spraak verwijderd, omdat de beheerders mijn berichtgeving als journalist niet aanstond, dus ik ben tegen amateurnetwerk die zonder goede reden een aanmelding vereisen om mee te kunnen doen).

@Wilboard DMR.LI is een internetradiostation die ongeveer 50 luisteraars kan bedienen of 300 met een lage streamsnelheid van 32 kbps. Hij werkt al zeker drie jaar op een Raspberry Pi 2B. Het hele station draait volautomatisch, als ik er niets aan doe blijft hij gewoon jaren werken (al herhaalt hij dan uiteindelijk wel steeds dezelfde programma's want de programmering is deels handmatig.)

@Wilboard Mocht je het wat lijken, de server is hier te vinden: 80.101.233.106 Kanaal is , dat is ook het kanaal dat ik aan mijn repeater ga koppelen. De server zit niet in een netwerk. Het is een Raspberry Pi van de eerste generatie, die ik ook in gebruik heb als IP-radio en als wekker :-) De IRC-server lift daar gewoon op mee... dat levert nauweljks extra belasting op voor het computertje.

@Wilboard Zendhobby. Hij is opgezet om binnenkort ook via 2 meter te gebruiken te zijn. Maar in de praktijk is het vooral in gebruik bij een paar amateurs die daar overdag zitten, en verder rondom de Daily Minutes-uitzendingen.

@Wilboard In de praktijk communiceer ik op wokka.be meestal in het Nederlands, en soms in het Duits, en op mastodon.social meer in het Engels.

@Wilboard Waar je nu op zit is niet van mij hoor, dat is volgens mij de grootste mastodon-server. Wokka.be is veel bescheidener, dat is mijn eigen server. Eigenlijk opgezet om bij mijn uitzendingen te gebruiken, maar alle luisteraars zitten op Twitter en niet hier :-)

Show more
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes