Deze wil ik óók. Op een houten paal gespijkerd :)

@Pa2qxt Om kort te gaan, je hoort dus mijn stem zoals die bij deze uitzending uit de speaker bij Bobby Burgess in Noord-Carolina te horen is :-)

@Pa2qxt Bobby Burgess een van de vaste luisteraars en reageerders. Ik maak elke week een radio-item voor de VS en Canada. Dat wordt uitgezonden op de vroegere kortegolfzender van de DDR. Dat is al heel lang het sterkste station op de kortegolf. 125 kW in een antenne van 26 dB gain. Er zijn wel eens amateurs die me op mijn QRP-vermogen aanspreken, en dat ik net met een een paar honderd watt of een kilowatt werk. Dan haal ik deze wekelijkse uitzending wel eens aan.....

Een FURP in het Engels is een samentrekking van de woorden fart en burp.

Het betekent dat je tegelijk een boer en een wind laat :-)

Dat valt overigens nog niet mee. Het is daarom iets dat niet zo vaak gebeurt.

@Pa2qxt Ik heb je nog een uitgebreid mailtje gestuurd waarin ik een beetje uitleg wat ik bedoel. De mensen met wie het goed gaat houden ook maar net het hoofd boven water. Als je een soort boycot daarover uitroept zijn het als eerste die zwakken die ook onderuit gaan. Plus dat het voor de uitgebuite mensen er in elk geval ook niet beter van wordt.

@Pa2qxt Ik weet ook niet of alles bij Action troep is. Maar wat ik zelf bij Alie gekocht heb, en dat is de laatste paar jaar toch aardig wat, dat was gewoon goed. En als het niet aan de verwachtingen voldoet (heb ik nooit meegemaakt) krijg je je geld terug. Ik heb één keer gehad dat een pakket niet aankwam, dat geld kreeg ik ook direct terug.

@Pa2qxt Spullen die die meiden zelf maakten dat was allemaal verlichting. Best mooi en niet specifiek aziatisch. Ik heb hun visitekaartje hier nog liggen.

@Pa2qxt Ik heb wel eens wat uitgebreider met mensen gesproken die zo'n bedrijfje hebben. Ik ken bovendien de cultuur vrij goed. Dat waren bijvoorbeeld twee slimme meiden, nog op de universiteit doe lichtbakken (waar je letters op kunt doen) inkochten en ander spul zelf assembleren. In niets leek dat op slechte arbeidsomstandigheden. Ze stuurden ook foto's van hun werkruimte. Het was gewoon een leuk tweemans (nou ja 2vrouws)bedrijf. Dat zegt natuurlijk niet dat alles zo was. Maar wel meerdere.

@Pa2qxt Maar alle gekheid op een stokje, het apparaat ziet er gewoon heel keurig uit. Zeker voor dat bedrag. Het enige wat engszins knullig is, dat is het boutje waar de slinger mee vastgezet moet worden. Maar dat is zo vervangen. Ik denk dat hij zwaarder gaat lopen als er een belasting op staat. Die zonnepaneelcontroler van een paar weken gelden (6,40 incl. verzenden) ziet er ook gewoon heel goed uit. Zit een heel mooi display op. Behuizing net als deze van staal.

@Pa2qxt De spullen die ik via Alie gekocht heb (waar dit er ook een van was) zijn meestel gewoon normaal duurzaam.

Ik heb nog nooit iets bij de Action gekocht.

Off-the-grid met een handgenerator - Off the Grid with a Hand Generator (Dutch, including English subtitles)

youtube.com/watch?v=5SvKEbKPhy

Show older
Mastodon

Social media for Slow Scan Radio and the Daily Minutes