Home to 76 users
Who published 6.5K posts

Administered by:

Contact:

x@xdv.me
Hier wat meer informatie over het gebruik van o.a. de toot´s

Onderaan een toot zie je eerste het symbooltje om foto's toe te voegen. Daarnaast staat een wereldbol en 'CW'.

Met de wereldbol kun je aangeven wie je toot (bericht) mogen zien.

= Het symbooltje met de wereldbol is 'Public'. Het bericht zal worden geplaatste in openbare timelines.

= De tweede mogelijkheid is unlisted, je ziet dan een open hangslotje. Dat betekent dat de toot overal zichtbaar is, behalve in de openbare timelines.

= Derde mogelijkheid is 'alleen volgers', met als symbool een gesloten hangslotje.

= De vierde mogelijkheid met als symbool een dichte envelop betekent direct. Boven het bericht staat dan dat alleen de vermelde persoon het bericht te zien krijgt.

= BELANGRIJK. 'Direct' betekent niet dat je bericht volkomen geheim is. Er kunnen binnen het netwerk (oudere) systemen zijn die geen directe berichten aan kunnen. Op die systemen verschijnen je directe berichten gewoon als openbaar bericht. Echter alleen als er vanaf een dergelijk systeem iemand is die jou volgt. Het is echter wel belangrijk om te weten!

== 'CW' onder het bericht slaat niet op telegrafie, maar op 'Content Warning'. Als je dit gebruikt kun je een korte tekst invoeren. Je bericht blijft dan onzichtbaar, en naast je korte tekst staat 'SHOW MORE', voor het geval iemand het risico aandurft om de post te lezen.

= Ook foto's kun je op deze manier afschermen, als je bij het posten op het oogje linksboven in de foto klikt. Je kunt bij de instellingen ook al je foto's standaard op 'verborgen' zetten.Forumregel(s):

Behave...